Vacatures - werken bij Oxfam Novib

Over ons

Wereldwijd strijden mensen voor gelijkheid. Ze eisen een wereld die duurzaam, eerlijk, veilig en inclusief is voor iedereen. Oxfam Novib staat al zestig jaar lang achter deze moedige mensen. Samen pakken we ongelijkheid aan bij de wortel.

 Oxfam Novib is onderdeel van Oxfam International. Deze confederatie van 21 organisaties is wereldwijd de grootste beweging voor gelijkheid. Oxfam Novib werkt in ruim 80 landen, in nauwe samenwerking met partnerorganisaties uit het land zelf. Daarnaast werken we met veel andere partijen, zoals overheden en bedrijven. Zo zorgen we samen voor structurele verandering.

Werken bij Oxfam Novib

Er gaat een wereld voor je open als je bij Oxfam Novib werkt, zoals je dat bij geen enkele andere organisatie zult ervaren. Je krijgt volop de mogelijkheid om jouw carrière te verrijken door je te specialiseren en allerlei programma's te volgen. Werken bij ons betekent:

 • Structurele verandering inspirerend helpen maken
 • Dagelijkse voldoening omdat je, samen met anderen, écht het verschil maakt
 • Werken bij een toonaangevende organisatie die altijd voor het hoogst haalbare gaat
 • Deel uitmaken van een professioneel en fijn team, met dezelfde waardes en één gezamenlijk doel

Landenkantoren

Oxfam Novib maakt als Nederlandse organisatie deel uit een confederatie van 21 organisaties, Oxfam International. Iedere organisatie opereert zelfstandig, maar als confederatie werken we samen aan onze wereldwijde strijd voor gelijkheid.

Deze organisaties zijn: Oxfam America (Verenigde Staten), Oxfam Australia, Oxfam in België, Oxfam Brasil, Oxfam Canada, Oxfam Colombia, Oxfam Denmark, Oxfam France, Oxfam Germany, Oxfam Great Britain, Oxfam Hong Kong, Oxfam India, Oxfam Intermón (Spanje), Oxfam Ireland, Oxfam Italy, Oxfam Mexico, Oxfam Novib (Nederland), Oxfam Aotearoa (Nieuw-Zeeland), Oxfam Québec, Oxfam South Africa en Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV- Foundation for the Support of Women's Work, Turkije).

Daarnaast werken we samen met honderden partnerorganisaties in ruim 80 landen. In sommige landen, zoals Kenia, worden onze programma's volledig uitgevoerd door partnerorganisaties uit het land zelf. Want zij beschikken over een groot netwerk, de juiste kennis en kunnen door hun lokale aanwezigheid razendsnel in actie komen. Ook in andere landen werken we ernaar toe dat onze partnerorganisaties de leiding nemen en dat Oxfam Novib, of één van de andere Oxfams, vooral een faciliterende rol bieden.

Vacature database

Alle vacatures van Oxfam Novib zijn te vinden in de speciale vacature database, waar je gericht kunt zoeken naar de banen die het beste passen bij jouw wensen.

Zo strijden we voor gelijkheid

Wij strijden samen voor gelijkheid door ons te richten op vier kernthema's, vier voorwaarden voor een rechtvaardige wereld.

 • Gelijkheid

  Gelijkheid kan pas bestaan als iedereen gelijke kansen heeft. Daarom werken wij samen met activisten aan een samenleving waarin plek is voor iedereen om zich uit te spreken, te organiseren en samen te komen. Ongeacht gender, seksuele geaardheid, kleur, leeftijd, geloof en lichamelijke of verstandelijke mogelijkheden.

 • Klimaatverandering

  Klimaatverandering heeft invloed op ons allemaal, maar is in de kern wel onrechtvaardig, omdat de kwetsbaarste mensen die het minst hebben bijgedragen het hardst worden geraakt en het minst gehoord worden. Wij werken wereldwijd samen met klimaatactivisten en organisaties om hun bereik en impact te vergroten. Samen met hen voeren we druk uit op overheden en grootvervuilers.

 • Mensen in nood

  Rampen zijn niet altijd te voorkomen, maar dat neemt niet weg dat ieder mens recht op veiligheid heeft. Samen met activisten en organisaties over de hele wereld werken we samen om mensen in nood in veiligheid te brengen. Daarnaast lobbyen we voor eerlijker beleid, waarin diplomatie en een menselijk migratiebeleid voorop staan.

 • Rechtvaardigheid

  Wij geloven dat de wereld eerlijker kán zijn. Met een rechtvaardig belastingsysteem, waarin belastingontwijkers hard worden aangepakt. Met eerlijke lonen en kansen voor arbeiders en ondernemers. We staan achter iedereen die opstaat voor een rechtvaardige verdeling van welvaart. Samen eisen we dat overheden en multinationals hun verantwoordelijkheid nemen.

(Onderzoeks)stage

We openen twee keer per jaar de vacatures voor stages. Onze academische en toegepaste stages vinden twee keer per jaar plaats en beginnen in februari en september. De stage vindt plaats op ons kantoor in Den Haag.

Ben je student en op zoek naar een stage? Jij hebt de theoretische kennis en wij de praktische ervaring. Door dit de combineren én jouw persoonlijke en organisatorische ontwikkeling te stimuleren, kunnen we de ingewikkelde problemen waarmee wij ons bezig houden beter onder handen nemen.

Om te solliciteren, moet je:

 • Ingeschreven zijn bij een universiteit binnen de Europese Unie
 • Enthousiast zijn over onze strijd voor gelijkheid
 • Genoeg tijd hebben naast je studie om 3-6 maanden stage te lopen (er zijn mogelijkheden voor parttime stages)

Lees alles over stage en onderzoek bij Oxfam Novib